PRP (ansiktet och hår)Vad är en PRP behandling?

PRP-behandling kallas ibland även Dracula- eller vampyrbehandling. De något skrämmande namnen beror på att man använder sig av det egna blodet från den person man behandlar. Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom sk centrifugering och placeras sedan i sterila rör. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer.

PRP hår

När tillväxtfaktorerna injiceras i de trötta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden då stamcellerna får signaler om att produktionen av hårceller ska öka, vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring.
Vid en hårbehandling ökas hårtillväxten och medför att hårsäckarna producerar starkare hårstrån. PRP hjälper utöver detta även de transplanterade hårsäckarna att läka efter en hårtransplantation.

PRP ansiktet

PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) även kallad Dracula eller Vampyr behandling är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring. Vår hud åldras till följd av ärftliga faktorer och yttre påverka. Behandling med PRP ökar kollagenproduktionen och blodcirkulationen som ger nytt liv i huden. Resultaten ger en slätare och mer elastisk hud. Vanliga behandlingsområden är huden omkring och under ögonen, kinder, haka, dekolletage och händer.

Hur många behandlingar behövs?
Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med 1 månads mellanrum för att på bästa sätt aktivera de positiva processerna i kroppen. Därefter är det viktigt att underhålla med ungefär 1 - 2 behandlingar per år.
Hyaluronsyra fillers är ett mjukvävnadsfyllmedel som injiceras i huden på olika djup för att hjälpa till att fylla i rynkor i ansiktet, ge ansiktsvolym, öka ansiktsegenskaperna och få en volymökning på exempelvis läppar och kindben: återställa ett jämnare utseende. Effekten ser man direkt dock brukar vara huden svullen förste dagarna efterbehandlingen. De flesta av dessa ryngefyllmedel är tillfälliga eftersom de så småningom absorberas av kroppen. Hållbarheten varierer mellan 6-12 månader. Fillers i läpparna försvinner oftast snabbast efter ca 3-4 månader. Det är ett område du rör väldigt mycket på. Fillers i kinderna håller överlag längre ca 9-12 månader. Behandlas du regelbundet sitter effekten i längre för varje gång.


Innan Behandlingen


Att tänka på innan PRP behandlingen.


Undvik omega-3
Ta inte tabletter med omega-3 och ät inte mat som är rik på omega-3 fetter, så som fisk och avokado, 3 dagar innan din behandling. Omega-3 är blodförtunnande och gör så att man lättare kan få blåmärken, vilket är extra viktigt att undvika när man gör en hudbehandling.


Drick vatten
Drick rikligt med vatten innan din behandling. Är du uttorkad så blir det svårare att dra blod från dig.


Ät inte Ipren
Ibuprofen är blodförtunnande. Undvik därför att ta det 48 timmar innan din behandling. Smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol går bra.Efter Behandlingen


Att tänka på efter PRP behandlingen.

Du behöver inte undvika sol efter en PRP-behandling, varken om du gör en behandling i håret eller för huden. Det är bara att gå ut och njuta av solen precis som vanligt.


Behandlingen hindrar inte dig från att utföra dina vardagliga aktiviteter som vanligt. Vi brukar rekommendera att inte tvätta håret på ca. 1 timme för att låta plasman verka ordentligt.

Återbesök


1 månad efter varje behandling.