Fillers 

Vad är en PRP behandling?

En PRP-behandling, även känd som Dracula- eller vampyrbehandling, är en estetisk behandling där man använder patientens eget blod. Detta kan låta skrämmande, men namnen kommer från behandlingens likheter med vampyrmytologin. Vid behandlingen tas en liten mängd blod från patienten, på samma sätt som vid ett vanligt blodprov. Sedan separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering och placeras i sterila rör. Den resulterande plasman, som innehåller olika tillväxtfaktorer, används sedan för behandlingen.

Fördelarna med PRP-behandling

PRP-behandling har blivit alltmer populär på senare tid på grund av dess många fördelar. Genom att använda patientens eget blod minskar risken för allergiska reaktioner eller främmande ämnen som kan påverka resultatet. Dessutom är behandlingen skonsam och naturlig, vilket passar många som föredrar att undvika användningen av kemikalier eller artificiella ämnen.

Hur fungerar PRP-behandling?

PRP-behandling fungerar genom att använda de tillväxtfaktorer som finns i patientens eget blod för att stimulera cellförnyelse och läkning. När plasman med blodplättarna appliceras på huden, frigörs dessa tillväxtfaktorer och stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Detta ökar hudens elasticitet, struktur och lyster. Behandlingen kan också användas för att främja hårväxt och minska håravfall genom att injicera plasman i hårbotten.

PRP hår 

När tillväxtfaktorerna injiceras i de trötta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden då stamcellerna får signaler om att produktionen av hårceller ska öka. Detta betyder fler byggstenar till varje hårstrå. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring. Vid hårbehandlingen ökas hårtillväxten och medför att hårsäckarna producerar starkare hårstrån. PRP hjälper även de transplanterade hårsäckarna att läka efter en hårtransplantation.

PRP ansiktet

Platelet Rich Plasma för ansiktet kan förbättra hudens kvalitet och ge ett ungdomligare utseende. Genom att öka kollagenproduktionen och blodcirkulationen får huden nytt liv och blir slätare samt mer elastisk. Olika områden kan behandlas såsom ögonområdet, kinder, haka, dekolletage och händer.

För att optimera effekten av PRP-behandlingarna rekommenderar vi att du genomför 3-4 behandlingar med en månads mellanrum. Detta kommer att aktivera de positiva processerna i kroppen på bästa sätt. Efter den initiala behandlingsserien är det viktigt att underhålla resultaten med ungefär 1-2 behandlingar per år. Läs mer i vår blogg.

Innan Behandlingen

Att tänka på innan behandlingen.

Undvik omega-3
Avstå från att ta omega-3 tabletter och undvik mat som är rik på omega-3 fetter, såsom fisk och avokado, i 3 dagar innan din hudbehandling. Omega-3 har blodförtunnande egenskaper och kan öka risken för blåmärken, vilket är extra viktigt att undvika under en hudbehandling..

Se till att vara välhydrerad.
För att underlätta blodprovtagning bör du dricka tillräckligt med vatten innan din behandling. Om du är uttorkad kan det bli svårare att få fram blodprov.

Undvik intag av Ipren
Ibuprofen är blodförtunnande och bör därför undvikas 48 timmar innan din behandling. Du kan istället ta smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol.

Efter Behandlingen

Viktiga efteråtgärder efter PRP-behandlingen.

Undvik att tvätta håret eller ansiktet omedelbart efter en PRP-behandling för att ge plasman tillräckligt med tid att verka. Du kan dock fortsätta med dina dagliga aktiviteter som vanligt. Det är möjligt att tvätta håret efter ungefär en timme. Det är inte nödvändigt att undvika solen efter en PRP-behandling, vare sig det gäller håret eller huden.

Återbesök

Efter en månad rekommenderar vi ett återbesök.