Radiesse

Radiesse® hudföryngring är effektivt mot volym för kindben, veck och rynkor vid näsa och mun, neddragna mungipor, konturering av haka, käklinje och käkvinklar samt volym återställning av händer och halsen. Radiesse® kan användas för såväl enskilda behandlingsområden som full korrigering av hela ansiktet. Förutom den lyftande och konturerande effekten, uppnås även en uppenbar förbättring av hudens kvalitet.

Radiesse® är en injicerbar tvåkomponents filler, som förutom att omedelbart återställa ansiktets naturliga volym även avlägsnar hudens ålderstecken genom att stimulera produktionen av kroppens naturliga kollagen. Den tillför alltså inte bara volym vid injektions tillfället, utan med tiden stimulerar Radiesse® också produktionen av kroppens naturliga kollagen, och för många patienter kvarstår resultatet från 12 till 24 månader. (individuellt för varje patient)

Radiesse® ger den volym och det lyft som är nödvändigt för att reducera ålderstecken, tack vare de kalciumbaserade mikrosfärer och den gel som produkten består av. Med tiden kommer både gelen och mikrosfärerna att brytas ner helt i kroppens ämnesomsättningsprocess. De frigjorda kalcium- och fosfatjonerna är identiska med kroppens egna mineraler. Metoden motverkar de yttre tecknen på åldrande och reducerar rynkor samtidigt som du behåller din naturliga skönhet.

Förutom en omedelbar volymgivande effekt stimulerar CaHA-mikrosfärerna (Calcium Hydroxylapatite) i Radiesse hudens naturliga kollagensyntes. Tack vare den kollageninducerande effekten återfår huden sin ungdomliga densitet och elasticitet.

Radiesse® innehåller bedövningsmedel (Lidocaine) vilket gör att behandlingarna känns mindre. Radiesse® har funnits i flera år och är sedan tidigare godkänd av amerikanska FDA vilket tyder på hög säkerhet.

Sedan några år tillbaka finns Radiesse® som godkänd produkt av Läkemedelsverket även i Sverige och övriga Europa.

Innan Behandlingen

Att tänka på innan Radiesse® behandling:

  • Du får inte vara gravid eller amma
  • Du ska inte ha permanenta fillers sedan tidigare
  • Du får inte ha en infektion, munsår, finnar eller herpes på injektionsområdet.
  • Undvik att röka innan behandlingen samt dricka alkohol på behandlingsdagen.
  • Kom gärna osminkad.
Efter Behandlingen

Att tänka på efter Radiesse® behandling:

  • Inget smink samma dygn på behandlade området pga infektionsrisk.
  • Ingen alkohol på behandlingsdagen.
  • Undvik att massera det behandlade området på minst 24 timmar och utför ingen ansiktsbehandling på minst 48 timmar.
  • Undvik aktivitet inom 24 timmar som fysisk träning.
  • Använd Panodil eller Alvedon vid behov.
Återbesök

Två veckor efter behandlingen utvärderar vi behandlingsresultatet. Vi kan då fortsätta med eventuella ytterligare behandlingar.