SkinPen Precision 

SkinPen precision är den första skin remodeling microneedling-pennan i världen som har godkänts av amerikanska läkemedelsverket (FDA) och som har bevisats kliniskt säker och effektiv för att behandla kirurgiska ärr, akneärr, fina linjer/rynkor i ansiktet, halsen och dekolletaget, samt pigmenteringsproblem som vitiligo, solar lentigo och melasma.

Skin remodeling avancerad behandling som använder sig av mikronålar för att skapa kontrollerade mikroskador i huden. Denna process stimulerar kroppens naturliga sårläkningsprocess och främjar läkning av ärrvävnad, samtidigt som den minimerar skador på cellerna. Därmed blir resultatet en effektiv återuppbyggnad av huden utan att den generella hudstrukturen påverkas.

Hudproblem

Vi erbjuder SkinPen-behandlingar för olika hudproblem, inklusive melasma, pigmentering, missfärgningar, ärr efter akne och operationer. Oavsett om du har ljus eller mörk hudton kan du tryggt lita på att vår behandling är säker och effektiv. Vi använder endast den första godkända mikroneedling-pennan i världen som är både CE-märkt och ISO-certifierad.

Vid SkinPen skin remodeling microneedling behandlas huden med tunna nålar av rostfritt stål som penetrerar det översta hudlagret. Denna kontrollerade skada på huden stimulerar produktionen av kollagen och detta medför att hudens naturliga läkningsprocess. Resultatet är en förbättrad hudstruktur, minskad synlighet av rynkor, fina linjer och ärr samt en jämnare och mer strålande hudton.

Våra SkinPen-behandlingar är skonsamma och passar för alla hudtyper och hudtoner. SkinPen kan kombineras med andra behandlingar. Detta garanterar att du får en säker och effektiv behandling för dina hudproblem. Behandlingen utförs av vårt erfarna team av hudterapeuter och läkare som har expertkunskap inom estetiska behandlingar och hudhälsa. Vi tar alltid hänsyn till dina individuella behov och önskemål för att skapa en skräddarsydd behandlingsplan som ger dig de bästa resultaten.

Behandlingen

För att säkerställa att du får en behaglig och smärtfri upplevelse använder vi oss av en lokalbedövning i form av en bedövningskräm innan behandlingen påbörjas. På så sätt kan du känna dig avslappnad och bekväm under hela processen och efter behandlingen kan du förvänta dig en viss rodnad och eventuellt lätt svullnad, vilket är helt normalt och försvinner vanligtvis inom några dagar. Vi rekommenderar att undvika starkt solljus och använda solskyddsfaktor efter behandlingen för att skydda din hud och optimera resultaten.

För att uppnå de bästa resultaten rekommenderar vi vanligtvis en serie av behandlingar med en viss tid mellan varje session. Vårt team av experter kommer att guida dig genom hela processen och ge dig råd om hur du kan optimera och underhålla så att resultatet blir på bästa sätt.

Kontraindikationer

 • Behandling med blodförtunnande läkemedel ( rådgör med din behandlare).
 • Diabetes mellitus
 • Svår dermatit, psoriasis eller liknande hudproblem. 
 • Aktiv rosacea 
 • Pågående infektion/ virus i huden, exempel herpes.
 • Pågående infektion i kroppen. 
 • Öppna sår
 • Hudcancer 
 • Sklerodermi
 • Graviditet & amning

För att undvika infektion/komplikationer bör du helt avstå från följande det första dygnet:

 • Hård fysisk träning
 • Du ska inte tvätta ansiktet med vatten på 24 timmar
 • Varma bad, jacuzzi eller bastu 
 • Brun utan sol 
 • Smink eller kraftfulla hudvårdsprodukter
 • Sol och UV-strålning

Du bör undvika att använda starka AHA (Alpha Hydroxy Acid) och Retinol produkter dagen innan och under de tre första dagarna efter behandlingen och istället bör du bara använda de produkter du får med dig efter behandlingen. Det är viktigt att vara försiktig med solen eftersom huden är extra känslig direkt efter en behandling och kan lättare få pigmentering om den utsätts för UV-strålning. SkinPen precision syftar också till att stimulera huden och öka produktionen av kollagen och elastin och detta kan försämras om man inte skyddar huden från solen och UV-strålning. För att uppnå bästa resultat efter behandlingen är det därför viktigt att dagligen använda ett bra solskydd, oavsett väder och årstid. Vi rekommenderar att du använder en solskyddsfaktor med SPF50 om du vistas utomhus under en vecka efter behandlingen.